Londra, 17 februarie 2019

“Mă gândesc foarte mult la Anglia ca fiind o țară a contrastelor, de la cei conservatori până la cei rebeli și liberi, și mi-am dorit să celebrez modul în care aceste elemente coexistă.

În primul meu sezon la Burberry am început să dezvolt propriul alfabet pentru casa de modă, să identific noi litere și noi coduri. Iar acum, încep să pun aceste litere împreună pentru a începe să scriu propria carte aici, pentru a forma primul capitol al unei noi ere la Burberry.” Riccardo Tisci, Director de Creație Burberry

Riccardo Tisci at the Burberry Autumn_Winter Show

Riccardo Tisci a prezentat colecția Burberry de Toamnă/Iarnă 2019 duminică, 17 februarie, în Londra. Prezentarea colecției a avut loc în două încăperi diferite din galeriile The Thanks din Tate Modern.

Colecția își are inspirația în contrastele culturii și vremii britanice, de la conformitate la rebeliune, dezvoltând codurile și elementele dezvăluite în prima colecție a lui Riccardo Tisci de anul trecut și celebrează aceste două lumi și personalitățile pe care le reprezintă. Colecția continuă să dezvolte personajele introduse în Septembrie 2018 – the Girl, the Boy, the Lady, the Gentleman.

Burberry Autumn_Winter 2019 Finale_002

Locația în care s-a desfășurat show-ul a reflectat ideea de contrast și perspectivă, aceeași colecție fiind prezentată în două decoruri personalizate în estetici contrastante. Una dintre încăperi a dezvăluit un cadru structurat și formal, cu o scenă unghiulară, geometrică, din lemn masiv, slab luminată ambiental. În cealaltă încăpere, atmosfera a fost mult mai rebelă, necenzurată și brutală, cu peste 100 de tineri care escaladau pereții, într-o reprezentare a pasiunii lui Riccardo pentru libertate și incluziune socială.

Burberry Autumn_Winter 2019 Finale_003

Muzica a fost creată în exclusivitate pentru show-ul Burberry de M.I.A. Cele două soundscape-uri diferite în fiecare încăpere, au purtat cele două audiențe într-o călătorie din anii ‘90 până în prezent și prin diferite genuri muzicale.

Printre modele care au defilat s-au numărat Gigi Hadid, Irina Shayk, Natalia Vodianova, Fran Summers, Anok Yai, Sora Choi, Rianne van Rompaey, Mariacarla Boscono, Stella Tennant, Freja Beha Erichsen, Cat McNeil, Claudia Lavender, Matteo Ferri, Tashi Jay Kwayie, alături de nume noi britanice precum Kacie Hall, Anna Ross, Lulu Reynolds, Bassam, Azim și Afure Moses-Taiga.

Riccardo Tisci backstage at the Burberry Autumn_Winter 2019 Show


Lasă un comentariu