Designer profile : RICCARDO TISCI

Incepand cu luna martie a acestui an, Riccardo Tisci a fost numit noul Director de Creatie al casei de moda britanice Burberry, in urma plecarii lui Christopher Bailey, dupa un parteneriat de 17 de ani. Aceasta stire a venit ca o surpriza pentru pasionatii de moda, Tisci fiind recunoscut pentru stilul sau cu  influente gotice, diferit fata de colectiile colosului britanic.

Riccardo-Tisci-Burberry-Chief-Creative-Officer-_-Artwork-Katerina-Jebb-2018-Copyright

Designer-ul, de origine italiana, termina studiile in 1999 la Colegiul Central Saint Martin din Londra si lucreaza in cadrul mai multor companii, precum Puma si Coccapani. Dupa un timp petrecut in India, perioada in care a lucrat la o colectie personala, Riccardo Tisci lanseaza prima sa linie in cadrul Saptamanii Modei de la Milano, din septembrie 2004. In urma succesului prezentarii, in 2005 obtine titlul de Director de Creatie al colectiilor feminine din cadrul casei de moda Givenchy, urmand ca in 2008 sa preia linia de creatie pentru intreg portofoliul brand-ului.

Tisci s-a facut remarcat in lumea modei printr-o estetica preponderent gotica, o fascinatie pentru culori intunecate si un minimalism inspirat de era spatiala. Capacitatea acestuia de a eleva elemente si tinute casual, transformandu-le in piese elegante si sofisticate, i-a adus notorietate la nivel global.  

riccardo-tisci-burberry-b-classic-collection-000

Fiind apreciat de specialist din industrie si critici de moda, deopotriva, Riccardo Tisci a dezvoltat colaborari importante cu numeroase celebritati, printer care Madonna, Rihanna, Beyonce si Jay Z, Kim Kardashian si multe altele.

Prima sa colectie in cadrul Burberry are lansarea in toamna acestui an, iar toate privirile sunt indreptate nerabdatoare in directia lui pentru a descoperi noua estetica pe care acesta o propune brand-ului britanic.


Lasă un comentariu