Curcubeul: noul clasic sau expresia sociala a modei?

Curcubeul este un trend omniprezent in colectiile marilor designeri din ultimele sezoane, iar anul 2018 il readuce in prim plan, atat pentru piesele must-have ale acestei primaveri, cat si in creatiile toamna/iarna 2018 , prezentate in cadrul saptamanilor modei din aceasta perioada.

Dar ce anume determina ca acest print sa ramana in preferintele caselor de moda si al consumatorilor deopotriva?

Curcubeul are numeroase semnificatii, fiind asociat preponderent cu speranta, cu pacea, iar in unele culturi avand o simbolistica religioasa, acesta fiind considerat elementul ce il leaga pe Dumnezeu de oameni. Prin frumusetea sa absoluta, curcubeul a fost deseori asociat cu divinitatea, perfectiunea si armonia si implicit, cu aspiratiile la o lume mai buna, stand astfel la baza a numeroase miscari sociale.

rainbow

In industria modei, curcubeul a fost un motiv des intalnit in colectiile de primavara/vara, in care predomina culorile puternice si imprimeurile vii. Sa devina astfel un element clasic in tendintele sezonului cald?  Intalnit in colectiile Red Valentino si Marc Jacobs din ultimele sezoane, curcubeul ramane un detaliu nelipsit din piesele acestor designeri. La Martina propune tinute in fiecare culoare a curcubeului, o noutate pentru renumitul brand, iar Paul Smith include curcubeul in detaliile colectiilor sale.

Moda, ca orice alta forma de arta, reprezinta o modalitate de expresie a unor miscari sociale, iar contextul social in care ne aflam la nivel global, poate explica motivul pentru care curcubeul este omniprezent in alegerile noastre. Burberry propune curcubeul in acest sezon ca expresie a sprijinului fata de comunitatea LGBTQ+ , care foloseste curcubeul drept simbol inca din anii ’70. Piesele clasice cu check au primit detalii discrete in curcubeu sau culori neon, alaturi de tinutele in nuante puternice, au fost prezentate in show-ul din cadrul Saptamanii Modei de la Londra. Simbolizand bucuria si incluziunea, colectia Burberry transmite un mesaj important: “in diversitatea noastra, stau puterea si creativitatea”.

neon

Curcubeul aduce impreuna culori contrastante, puternice si diferite, care impreuna formeaza un intreg de o frumusete nemarginita. Nevoia de culoare, de speranta, de energie pozitiva sunt transpuse in alegerea pieselor ce ne compun tinutele, a obiectelor din jurul nostru, iar curcubeul este elementul ce surprinde cel mai bine aceste sentimente.

Descopera numeroase piese in culorile curcubeului in colectiile SS18 din magazinul Sport/Couture si bucura-te de o sesiune de styling a elementelor in culori puternice la fiecare vizita in magazin.


Produse RecomandateLasă un comentariu